Acteurs die Spider-Man hebben gemaakt: alle gezichten in film, tv en theater | ITIGIC (2024)

Spider-Man, een superheld uit de jaren 60

Je moet teruggaan naar de jaren 60 om de eerste verschijning van Spider-Man te vinden. Spider-Man stak voor het eerst zijn hoofd uit in nummer 15 van Verbazingwekkende fantasie , op 10 augustus 1962. De rest weet je al: talloze papieren publicaties, televisieshows, films (met een gevecht met Sony's inbegrepen) en zelfs videogameaanpassingen waarin deze superheld het absoluut is hoofdpersoon .

Acteurs die Spider-Man hebben gemaakt: alle gezichten in film, tv en theater | ITIGIC (1)

Precies op het grote scherm hebben we er meerdere gezien actoren die verantwoordelijk waren voor het aantrekken van het rode pak, hoewel we in Japan ook tolken hebben die zijn geanimeerd in een tv-serie die niet iedereen kent en zelfs in een musical die in première ging op Broadway in de jaren 90. Er is alles en heel gevarieerd.

Acteurs die Spider-Man hebben gemaakt

Zoals we hebben opgemerkt, heeft de Spider-Man-franchise vele formaten, waaronder geanimeerde afbeeldingen waaraan stemacteurs hebben deelgenomen die verantwoordelijk waren voor het leveren van hun stem. In deze lijst gaan we ons echter concentreren op de acteurs die Peter Parker op de voorgrond hebben geplaatst en daarom hebben we ooit gezien of het nu op het kleine scherm, in de bioscoop of in het theater is.

Nicolaas Hammond

Deze in 1950 geboren Amerikaanse acteur was de eerste om de Marvel karakter op het scherm. Hij deed het met de serie De geweldige Spider Man , in feite een van de rollen waarvoor hij het meest herinnerd wordt in zijn lange carrière.

Acteurs die Spider-Man hebben gemaakt: alle gezichten in film, tv en theater | ITIGIC (2)

De tv-serie had een enkel seizoen van 14 afleveringen en werd uitgezonden van 1977 naar 1979 op CBS. Elke aflevering duurde een uur. In de jaren 80 werd geprobeerd het format te herstellen door middel van een vervolg, een soort cross-over waarin Spider-man naast de Hulk zou verschijnen, maar het project kwam niet tot zijn recht.

Shinji Td .

Deze Japanse acteur staat bijna op één lijn met Hammond. Tōdō was verantwoordelijk voor het leven geven aan de spinachtige superheld in een Japanse televisieseries , van het tokusatsu-genre, dat begon in 79. Het had maar één seizoen, maar bestond uit maar liefst 41 afleveringen, die het hele jaar door werden uitgezonden in het midden van Tv Tokyo. Hij had zelfs een speciaal hoofdstuk dat tijdens een festival in theaters werd vertoond.

Het grappige van deze serie is dat het een iets ander verhaal presenteert dan het verhaal dat we kennen: hier hebben we niet Peter Parker maar de motorrijder Takuya Yamashiro . Een overlevende krijger van de planeet Spider, zoals je leest, injecteert hem met zijn bloed, waardoor Yamashiro spinachtige krachten verwerft. De kleding is vergelijkbaar met wat we weten, hoewel onze Japanse held ook een (gigantische) armband die dient om spinnenwebben te lanceren en een schip te besturen en om zijn uniform aan te roepen. Zoals je in de video kunt zien heb je hier een paar regels boven ogenblik is niet verspild.

Reeve Carney

Voordat we de sprong naar het grote scherm maken, moeten we het hebben over een type formaat dat over het algemeen minder gerelateerd is aan dit type genre: dat van musicals. Ja, Spider-man had zijn eigen musical in Brodway zelf en Reeve Carney had de leiding over het tot leven brengen van de hoofdrolspeler.

Spider-Man: Turn Off the Dark werd eind 2010 uitgebracht als een "preview" en kreeg vervolgens te maken met tal van problemen en vertragingen waardoor het pas medio 2011 officieel zijn deuren voor het publiek opende. Het voorstel is niet uitgekomen. helemaal het idee, althans onder de critici, die de show als saai omschreef (onder de "zachtere" evaluaties). Carney speelde Perter Parker 6 van de 8 keer dat de show per week werd opgevoerd, en werd tijdens zijn pauzes vervangen door de Britse acteur Mattheüs James Thomas - aangezien hij zich ook heeft verkleed als spinnenman, zij het op een secundaire manier, verdient hij zijn vermelding.

Een paar regels hierboven ziet u een videoclip die Carney heeft opgenomen met Bono, waarin een van de nummers uit de musical wordt geïnterpreteerd: "The rand'.

Toby Maguire

We betreden al het bekendste tijdperk van Spider-Man en zijn uitstapje naar de bioscoop. De eerste die hem in dit nieuwe tijdperk een gezicht gaf, was Toby Maguire, die de leiding had over de interpretatie van hem tot drie keer (de eerste trilogie van het personage op het grote scherm). Ze waren allemaal behoorlijk succesvol aan de kassa, en hoewel het bijna deelnam aan een geplande Spider-Man 4, werd dit project uiteindelijk geannuleerd, waarmee dit filmische hoofdstuk van de sage werd afgesloten.

Acteurs die Spider-Man hebben gemaakt: alle gezichten in film, tv en theater | ITIGIC (3)

Voor velen zal hij altijd het gezicht van Spider-Man blijven, aangezien hij in theaters in 2002 , 2004 en 2007. En hoewel we later zullen zien dat de huidige favoriet een andere is, zal hij altijd herinnerd worden als een van de acteurs die Peter Parker het beste karakter gaven. .

Andrew Garfield

De vernieuwing van het Spider-Man-universum kwam met een nieuwe regisseur en nieuwe acteurs met betrekking tot wat te zien was in Maguire's films. Dit betekende natuurlijk de zoektocht naar een nieuwe acteur voor de hoofdrol, die Andrew Garfiled zou nemen.

Garfield portretteerde Spider-Man tweemaal voor de films ( De geweldige Spider Man en The Amazing Spider-Man 2: De kracht van Electro ) en heeft zelfs geuit in de geanimeerde Spider-Man: een nieuw universum , maar hij heeft misschien het gezicht dat minder geliefd dusver. De reden? Misschien de lange schaduw die Toby had achtergelaten, hoewel het feit dat hij deelnam aan de minder succesvolle sage, zijn werk natuurlijk niet hielp.

Max Charles

Nou, we zouden kunnen zeggen dat deze acteur een "extra" is binnen deze selectie, maar het was de moeite waard om hier te verschijnen. En het is dat Max Charles ook Spider-man leven heeft gegeven, of liever gezegd, Peter Parker in De geweldige Spider Man en The Amazing Spider-Man 2: De kracht van Electro waar hij het personage als kind speelde.

Tom Holland

En we komen bij de laatste acteur die de verantwoordelijkheid durfde te nemen om de verlorenen terug te geven charisma aan Spider-Man. Tom Holland is vandaag een van de favoriete gezichten van fans en dat is dat zijn werk in het nieuwe Marvel-tijdperk fantastisch was, goed trouwde met het personage (naar leeftijd) en grote betrokkenheid bij zijn werk toonde (de acteur is meestal behoorlijk actief in sociale netwerken en neemt deel aan alles wat moet doen met de UCM).

Acteurs die Spider-Man hebben gemaakt: alle gezichten in film, tv en theater | ITIGIC (4)

Nederland verscheen voor het eerst in Captain America: Burgeroorlog in 2016, in de tweede plaats, en is sindsdien teruggekeerd naar de Spider-Man kostuum als hoofdrolspeler Spider-Man: Homecoming (2017) en Spider-Man: Ver van huis (2019). We zagen het vorig jaar ook Avengers: eindspel .

Zijn volgende film die het tot leven brengt zal in "Spider-Man 3" zijn (het heeft nog geen officiële titel), waarover we nog geen details hebben. En het is zeker niet de laatste waarin hij Peter Parker wordt. Hier is Holland voor een tijdje.

Acteurs die Spider-Man hebben gemaakt: alle gezichten in film, tv en theater | ITIGIC (2024)
Top Articles
Amplifier wiring diagrams: How to add an amplifier to your car audio system
Amplifier wiring diagrams: How to add an amplifier to your car audio system
Canary im Test: Ein All-in-One Überwachungssystem? - HouseControllers
COLA Takes Effect With Sept. 30 Benefit Payment
Acts 16 Nkjv
7.2: Introduction to the Endocrine System
Does Publix Have Sephora Gift Cards
W303 Tarkov
Obituary | Shawn Alexander | Russell Funeral Home, Inc.
Nj Scratch Off Remaining Prizes
今月のSpotify Japanese Hip Hopベスト作品 -2024/08-|K.EG
Guidewheel lands $9M Series A-1 for SaaS that boosts manufacturing and trims carbon emissions | TechCrunch
Walmart End Table Lamps
Available Training - Acadis® Portal
Directions To 401 East Chestnut Street Louisville Kentucky
Best Nail Salon Rome Ga
Sam's Club La Habra Gas Prices
Star Wars: Héros de la Galaxie - le guide des meilleurs personnages en 2024 - Le Blog Allo Paradise
ARK: Survival Evolved Valguero Map Guide: Resource Locations, Bosses, & Dinos
Tamilyogi Proxy
Evil Dead Rise - Everything You Need To Know
Pinellas Fire Active Calls
Heart and Vascular Clinic in Monticello - North Memorial Health
How many days until 12 December - Calendarr
Used Safari Condo Alto R1723 For Sale
Winco Employee Handbook 2022
Utexas Iot Wifi
Powerschool Mcvsd
R/Airforcerecruits
1636 Pokemon Fire Red U Squirrels Download
John Philip Sousa Foundation
Used 2 Seater Go Karts
new haven free stuff - craigslist
Plato's Closet Mansfield Ohio
M3Gan Showtimes Near Cinemark North Hills And Xd
How to Destroy Rule 34
AsROck Q1900B ITX und Ramverträglichkeit
Edict Of Force Poe
Msnl Seeds
Has any non-Muslim here who read the Quran and unironically ENJOYED it?
The Holdovers Showtimes Near Regal Huebner Oaks
Craigslist Florida Trucks
Keir Starmer looks to Italy on how to stop migrant boats
Satucket Lectionary
Why Are The French So Google Feud Answers
All Weapon Perks and Status Effects - Conan Exiles | Game...
Hawkview Retreat Pa Cost
Swsnj Warehousing Inc
Pas Bcbs Prefix
Costner-Maloy Funeral Home Obituaries
Is Chanel West Coast Pregnant Due Date
Appsanywhere Mst
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 5960

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.