COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (2024)

Cottonwood-bomen zijn enorme loofbomen met grote groene bladeren en dik gebladerte. Een van de gemeenschappelijke kenmerken van alle soorten cottonwood-bomen zijn de donzige katoenachtige strengen die elk jaar in juni verschijnen. Cottonwood-bomen komen veel voor in Noord-Amerika, Europa en sommige delen van Azië. Enkele redenen waarom cottonwood-bomen populair zijn, zijn dat ze snel groeien, hun hout goedkoop is en goed gedijen in wetlands en droge omgevingen.



Cottonwood-bomen zijn soorten populieren die tot het geslacht behoren de ​Deze grote bomen kunnen tussen de 15 en 24 meter hoog worden. Van sommige soorten cottonwood-bomen is bekend dat ze een hoogte van 30 m (100 ft) of meer bereiken. Cottonwood-bomen zijn ook grote schaduwbomen en hun uitgestrekte takken hebben een spreiding van maximaal 34 m (113 ft). Omdat het een soort populier is, zijn cottonwoods ook verwant aan espen.


soorten palmbomen foto's

Je vindt cottonwood-bomen die groeien in de oostelijke, centrale en zuidwestelijke staten van de VS. Populieren cottonwoods groeien ook aan de oostkust van Zuid-Canada en in het noordoosten van Mexico. Deze hardhouten bomen zijn ook te vinden in loofbossen

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) groeien cottonwoods in gebieden met de volle zon en in vochtige, goed doorlatende zandgrond.​ 1


Cottonwoods hebben een indrukwekkende groeisnelheid en groeien elk jaar ongeveer 3 ft. (1 m). Dus binnen ongeveer 10 - 30 jaar zijn deze majestueuze bomen hoog genoeg om hout te produceren. Sommige soorten cottonwood, zoals de narrowleaf- en Fremont-soorten, kunnen wel 150 jaar oud worden. De lanceleaf cottonwood zal echter maar 50 jaar oud worden.


In dit artikel vindt u informatie over cottonwood-bomen. Samen met afbeeldingen van cottonwood-boomsoorten, zullen beschrijvingen van de schors en bladeren helpen om deze grote inheemse Noord-Amerikaanse bomen te identificeren.

Wat is Cottonwood Tree (wetenschappelijke naam: Populus deltoids)

De cottonwood-boom is een hardhouten boom die in de herfst zijn bladeren verliest. Er zijn maar een paar soorten populieren die zijn geclassificeerd als cottonwoods. De 3 belangrijkste soorten zijn Populus deltaspieren (oostelijke cottonwood), de fremonti (Fremont's cottonwood), en de het zwart (zwarte populier).


Er zijn ook enkele ondersoorten hiervan winterharde hoge bomen waarover u later in dit artikel meer zult lezen.


Andere interessante feiten over de Cottonwood Tree

De snelle groei van cottonwood-bomen en de sterkte van het hout betekent dat het veel toepassingen heeft. Cottonwoods zijn zelfs een van de snelstgroeiende bomen in Noord-Amerika. De houtdichtheid is zacht en het hout wordt gebruikt als goedkope hardhoutsoort.

De naam 'cottonwood' komt van de donzige witte substantie die de zaden omgeeft. Deze ontwikkelen zich in de vroege zomer op de boom en kunnen een deken van zomersneeuw vormen wanneer ze zich verspreiden in de wind. Alleen de vrouwelijke soorten cottonwood-bomen produceren de witte pluisjes waarvoor de boom bekend is.


Voor indianen was de boom buitengewoon belangrijk. De zacht uitgespreide vorm van de boom zorgde voor schaduw in graslanden. Zelfs vandaag de dag worden cottonwoods in parken en andere gebieden gekweekt vanwege de uitstekende schaduw van hun dichte gebladerte.


Cottonwood Tree Fluff kan voor sommige mensen hinderlijk zijn

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (1)

Cottonwood-pluisjes omringen de zaden van vrouwelijke boomsoorten en kunnen allergie veroorzaken

Een van de unieke aspecten van cottonwood-bomen is de witte, zachte pluisjes die overal lijken te komen. De bomen zijn berucht om hun donzige strengen zaden die in de wind over grote afstanden worden meegevoerd.


Voor veel mensen is de pluisjes van cottonwood-bomen hinderlijk. Sommige mensen omschrijven de boom als de meest gehate boom in Amerika. De lichtwitte donzige vezels kunnen zich ophopen in tuinen, huizen binnendringen, afvoeren en goten blokkeren en filters verstoppen. Deze populieren verliezen katoen in juni en juli.


Voor mensen met hooikoorts (allergische rhinitis) wordt de witte pluis van cottonwood geassocieerd met niezen, piepende ademhaling en een loopneus. Het is echter het stuifmeel van de cottonwood-boom dat de meeste hooikoortssymptomen veroorzaakt. Hoewel sommige onderzoeken aantonen dat mensen last kunnen hebben van allergische reacties op katoen.​ twee

Cottonwood-bomen identificeren met behulp van bladeren, schors en bloemen

Afgezien van het produceren van een vlaag van witte, donzige pluisjes in de late lente en vroege zomer, zijn er andere manieren om cottonwoods te identificeren.

Cottonwood bladeren zijn groot, driehoekig en hebben getande randen. Deze bladeren groeien afwisselend op takken en hebben een platte steel. De grote glossy driehoekige bladeren bungelen aan de stengels. Door hun platte brede rand en platte steel 'kletteren' ze in de wind. Zelfs een zacht briesje zorgt ervoor dat cottonwood-bomen dit unieke ritselende geluid maken.

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (2)

Cottonwood loof

Cottonwood schors ​U zult merken dat volwassen cottonwood-bomen een dikke schors hebben die diep gespleten is. Deze grijsbruine schors helpt deze inheemse boom te beschermen tegen droogte en vuur.

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (3)

Schors van volwassen cottonwood-boom

Cottonwood bloemen zien eruit als kleine pluizige knoppen (katjes) met roodachtige of gelige bloemen. Deze bloemen produceren cottonwood fruit ​Dit zijn de cottonwood-peulen bedekt met witte pluisjes die in de zomer hinderlijk zijn.

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (4)

Cottonwood bloemen

Soorten Cottonwood-bomen met afbeeldingen en algemene namen

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten bomen in de de geslacht waaruit de cottonwood-soort bestaat.

Oost-Cottonwood ( de Deltoides

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (5)

De oostelijke cottonwood is een grote en snelgroeiende boom

Ook wel de kettingpopulier genoemd, groeit de oostelijke cottonwood-boom in de centrale en oostelijke regio's van de Verenigde Staten. Dit zijn enkele van de grootste en snelst groeiende bomen. Ze worden vaak aangetroffen in bossen bij rivieren of beken en worden tussen de 20 en 60 m hoog.

De wetenschappelijke naam van deze cottonwood-soort is van de driehoekig gevormde bladeren. De 'delta' bladeren zijn tussen 1,5 'tot 4' lang (4 - 10 cm) en ongeveer zo groot op het breedste gedeelte. Je zult zien dat de bladeren een gekartelde rand hebben en dat de gebogen driehoekige vorm taps toeloopt naar een scherp, langwerpig punt.

Er zijn enkele ondersoorten van deze gewone populierboom:

  • Plains cottonwood exemplaren ( d. monilifera ) zijn te vinden in Minnesota, Kansas, Nebraska en Wyoming. In feite is de cottonwood-boom de staatsboom van Kansas.
  • Rio Grande cottonwood bomen ( d. wislizeni ) groeit in Texas, Colorado, Arizona en het noordoosten van Mexico.

In de herfst, wanneer de kleur van de bladeren verandert, wordt het donkergroene blad verbluffend geel. Een andere manier om deze soort populier te onderscheiden van andere breedbladige bomen is het ritselende geluid dat de bladeren maken in een zacht briesje.

Identificatie van de Cottonwood-boom

Oosterse cottonwood-bladeren zijn driehoekig (deltaspier) met gebogen tanden langs de randen. De schors is glad en zilverwit als hij jong is en wordt hard, grijs en diep gespleten naarmate de boom rijpt. Bloemen op de oostelijke cottonwood-soorten zijn roodachtig op mannelijke bomen en geelachtig groen op vrouwelijke bomen.

Zwart Cottonwood ( het zwart

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (6)

De zwarte cottonwood is een hoge boom die laagwaardig hout produceert

De zwarte cottonwood komt vaker voor in Europa en Azië en groeit ook aan de westkust van de VS. Deze hoge rechte bomen komen helemaal voor van Alaska, via British Columbia, tot Oregon en Californië.

Een van de verschillen tussen zwarte en oosterse cottonwoods is hun grootte. Zwarte cottonwoods worden slechts ongeveer 27 m hoog, wat korter is dan hun Noord-Amerikaanse neven. De bladeren zijn ook kleiner en kunnen diamant- of driehoekig van vorm zijn en tussen de 5 en 8 cm lang worden.

Een andere manier waarop de bladeren helpen om zwarte populieren te identificeren, is vanwege hun fijn getande randen. Gewoonlijk hebben de meeste cottonwood-soorten boombladeren een uitgesproken tandrand, terwijl zwarte populieren bijna gladde randen hebben. Zwarte cottonwood-bomen worden prachtig in de herfst, waar hun gebladerte een mooie felgele kleur krijgt.

Net als alle soorten cottonwood, zijn zwarte populieren snelgroeiende bomen die laagwaardig hout produceren.

Identificatie van de Cottonwood-boom

De belangrijkste kenmerken van populieren cottonwoods zijn hun fijngetande bladeren, ovale diamantvormen en glanzende groene kleur. De bast is ruw met diepe groeven en is grijsbruin van kleur. Zowel mannelijke als vrouwelijke zwarte populieren produceren gele katjes.

Fremont's Cottonwood ( de Fremontii

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (7)

De cottonwood-bomen van Fremont groeien goed in de buurt van rivieren en beken

De derde grote cottonwood-soort is Fremont's cottonwood. Deze enorme majestueuze bladverliezende boom wordt ook wel de Alamo-cottonwood genoemd, omdat deze wordt aangetroffen in Texas en andere zuidelijke staten van de VS. Deze cottonwood-soort wordt ook geclassificeerd als een oeverzoneboom, wat betekent dat hij gedijt in de buurt van rivieren en beken.

De cottonwoods van Fremont worden tussen de 12 en 35 meter hoog en hebben een grote spreiding die voor schaduw zorgt. De bladvorm van deze populaire is meer hartvormig dan driehoekig. U zult ook diepe getande randen op de bladeren opmerken die niet aanwezig zijn op het puntige uiteinde. Als je ze vergelijkt met oosterse cottonwood-bladeren, zul je zien dat Fremont's cottonwood-bladeren kleiner zijn met minder vertanding. Zoals bij alle cottonwoods, heeft de bast diepe kloven waardoor het er gebarsten uitziet.

Je zult ook fruit zien dat eruitziet als grote bosjes donzige witte cottonwood-peulen aan de boom. Deze lange witte pluisjes vallen in juni en juli af en zijn hinderlijk voor de omwonenden.

Wanneer de bladeren in de herfst van oktober en november van kleur veranderen, worden ze heldergeel of oranje.

Deze cottonwood-bomen worden gebruikt als windscherm, om bodemerosie te voorkomen en zorgen voor schaduw in parken, veeboerderijen en recreatiegebieden.

Identificatie van de Cottonwood-boom

Identificatie van de cottonwood-bomen van Fremont is door hun hartvormige bladeren (hartvorm), grof getande randen en langwerpige punt met gladde randen. Bloemen van zowel mannelijke als vrouwelijke soorten zijn rood en de bast is witachtig grijs en gebarsten.

Narrowleaf Cottonwood ( de angustijolia

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (8)

Smalbladige cottonwood-bomen groeien gewoonlijk op grote hoogte

Narrowleaf cottonwood-bomen zijn boomsoorten in het geslacht de en familie Salicaceae (wilg). Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze populieren smalle bladeren in vergelijking met andere cottonwood-bomen. De bladeren zijn lancetvormig en hebben geschulpte randen.

Deze cottonwood-bomen groeien op grote hoogte in de westelijke regio's van Noord-Amerika. Ze komen veel voor in de Rocky Mountains, waar ze groeien in de buurt van bergbeken en kreken. Door hun hoge gestalte en wijdverspreid dicht gebladerte zijn het geweldige schaduwbomen.

Smalbladige cottonwood-bomen worden ongeveer 30 m hoog en groeien in de zones 3 - 7. Zoals bij de meeste soorten bomen in de cottonwood-familie, is het hout zwak en is de smalbladige cottonwood-boom niet commercieel belangrijk.

Identificatie van de Cottonwood-boom

Langwerpig smal blad dat glanzend groen is en in de herfst zonnig geel verkleurt.

Lanceleaf Cottonwood ( De x acuminata

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (9)

Lanceleaf cottonwood is een middelgrote boom die in het landschap wordt gebruikt voor schaduw

Dit type cottonwoodboom is een hybride tussen de oostelijke cottonwood en de narrowleaf cottonwood. Deze grote bomen zorgen voor veel schaduw en groeien in vrijwel elke omgeving. Het zijn ook snelgroeiende bomen die worden geïdentificeerd door hun lancetvormige donkergroene glanzende bladeren, piramidale vorm en winterhardheid.

Lanceleaf-cottonwood-bomen worden tussen 40 en 60 ft. (12 - 18 m) en hebben een breedte tot 40 ft. (12 m). Deze middelgrote bomen zijn goed voor landschapsarchitectuur en schaduw. Als je een cottonwood-boom wilt gebruiken in landschapsarchitectuur, kies dan voor de cultivar ‘Highland’, omdat deze in de zomer geen vervelende katoenpluisjes produceert.

Identificatie van de Cottonwood-boom

Bladvorm als een speerpunt dat in de zomer van glanzend groen naar felgeel in de herfst verandert.

Chinese ketting Cottonwood ( de lasioearpa

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (10)

De bladeren van de Chinese populier ketting zijn erg groot

De Chinese kettingpopulier is een heerlijke schaduwboom met grote bladeren en dicht gebladerte. De bladeren van deze populier behoren tot de grootste van alle cottonwood-bomen. Bladeren kunnen wel 35 cm lang en 25 cm breed worden.

Deze cottonwood-soort heeft lange toppen die tot 3 cm groot worden en deze bloeien tot geelachtige bloemen. Zoals bij alle soorten cottonwood, verdeelt de Chinese ketting van mei tot eind juni donzige katoenvruchten.

Identificatie van de Cottonwood-boom

Massieve groene bladeren in een driehoekige vorm die weelderig gebladerte creëren. Deze donkere glanzende bladeren verkleuren in de herfst naar indrukwekkend helder geel.

Moeras Cottonwood ( de keteropkylla

COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (11)

Moeras cottonwood loof

Moeras cottonwoods zijn een andere soort massieve boom die groeit in gematigde streken in Noord-Amerika. Deze snelgroeiende bomen kunnen in slechts 20 jaar een hoogte van 15 meter bereiken. Deze bomen groeien meestal langs de Mississippi en in staten zoals in Tennessee, Illinois, Ohio en Indiana.

Deze enorme bomen, ook wel de moeraspopulier of donzige populier genoemd, lijken op oostelijke cottonwoods. In plaats van een deltavormig blad te hebben, hebben ze hartvormige bladeren. Je kunt de mannelijke en vrouwelijke soorten van elkaar onderscheiden doordat de mannetjes gele katjes hebben en de vrouwtjes groen gekleurde katjes.

Identificatie van de Cottonwood-boom

Hartvormige (hartvormige) grote ovale bladeren die tot 15 cm lang zijn en met een langwerpige punt. De bladranden zijn licht gezaagd.

Cottonwood Tree-problemen

Cottonwood-bomen zijn niet het ideale type landschapsboom voor kleine of middelgrote achtertuinen. Door hun hoge gestalte en snelgroeiende karakter zijn ze meer geschikt voor grote, wijd open ruimtes.

Natuurlijk is de katoenpluis die ze in de vroege zomer kwijtraken een probleem voor de meeste mensen die in de buurt van cottonwood-bomen wonen.

Een van de andere problemen met dit soort populieren is dat ze vatbaar zijn voor ziekten en insecten. Bladluizenbladkevers , kanker, bladvlekken en wortelrot zijn slechts enkele van de problemen die deze bomen hebben.

Cottonwood Tree gebruikt

Onder de juiste omstandigheden zijn cottonwood-bomen enkele van de beste schaduwgevende bomen in grote gebieden. Stadsplanners gebruiken ook cottonwood-bomen voor stedelijke gebieden vanwege hun winterhardheid, lage onderhoudskosten en decoratieve uitstraling. Ze zijn ook populair om te helpen bij het herstellen van een natuurlijke omgeving, omdat ze bodemerosie voorkomen.

De bomen worden ook gebruikt in grote parken om verschillende soorten dieren aan te trekken en windschermen te creëren.

Omdat cottonwood-timmerhout zacht en toch duurzaam is, wordt het veel gebruikt in de houtindustrie. Cottonwood-bomen leveren goedkoop hout voor het maken van pellets, dozen, kratten en ook pulp voor papier.

Gerelateerde artikelen:

  • Soorten palmbomen met afbeeldingen
  • Soorten dennenbomen met afbeeldingen
  • Soorten bloeiende bomen met afbeeldingen
COTTONWOOD TREES: FEITEN, IDENTIFICATIE, AFBEELDINGEN, PROBLEMEN EN MEER - BOMEN (2024)
Top Articles
Dungeons And Dragons Soap2Day
Latest Athletics News
Ffxiv Act Plugin
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
122242843 Routing Number BANK OF THE WEST CA - Wise
Senior Tax Analyst Vs Master Tax Advisor
Mr Tire Prince Frederick Md 20678
Yi Asian Chinese Union
CA Kapil 🇦🇪 Talreja Dubai on LinkedIn: #businessethics #audit #pwc #evergrande #talrejaandtalreja #businesssetup…
Nier Automata Chapter Select Unlock
Guidewheel lands $9M Series A-1 for SaaS that boosts manufacturing and trims carbon emissions | TechCrunch
Lima Funeral Home Bristol Ri Obituaries
272482061
Games Like Mythic Manor
Byte Delta Dental
Bnsf.com/Workforce Hub
Salem Oregon Costco Gas Prices
Costco Gas Foster City
Epguides Strange New Worlds
Ice Dodo Unblocked 76
Drug Test 35765N
Greyson Alexander Thorn
Vivaciousveteran
Trivago Myrtle Beach Hotels
The 15 Best Sites to Watch Movies for Free (Legally!)
Tripcheck Oregon Map
49S Results Coral
Motor Mounts
Obsidian Guard's Skullsplitter
Gr86 Forums
About | Swan Medical Group
Lil Durk's Brother DThang Killed in Harvey, Illinois, ME Confirms
Deleted app while troubleshooting recent outage, can I get my devices back?
Gwen Stacy Rule 4
Smartfind Express Henrico
Bridger Park Community Garden
Housing Intranet Unt
Daily Times-Advocate from Escondido, California
Kerry Cassidy Portal
Miracle Shoes Ff6
Noaa Marine Weather Forecast By Zone
Sarahbustani Boobs
Random Animal Hybrid Generator Wheel
Large Pawn Shops Near Me
Tyco Forums
Stitch And Angel Tattoo Black And White
Stoughton Commuter Rail Schedule
Yosemite Sam Hood Ornament
Theater X Orange Heights Florida
Free Carnival-themed Google Slides & PowerPoint templates
Unit 4 + 2 - Concrete and Clay: The Complete Recordings 1964-1969 - Album Review
Comenity/Banter
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5919

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.